Obnovljivi izvori energije

Što su briketi ?

Briketi su proizvodi slični peletima, ali mnogo veći. Također nastaju u procesu presanja suhog usitnjenog drvnog otpada bez dodavanja vezivnih sredstava. Veličine su različite i one mogu varirati od promjera oko 50 do 100 mm ili većeg. Obično su dugački oko 60 i 150 mm.

Akumulatori topline

Suvremeno upravljanje s energijom

Svaki toplinski uređaj mora biti dimenzioniran za najhladniji dio godine iako ćete punu snagu kotla rijetko koristiti. U većem dijelu sezone grijanja iznosi prosječni gubitak topline manje od 50% nazivne snage. Da bi unatoč tome dostigli ekonomsku i ekološku iskoristivost energije u učinkoviti sistem grijanja ugrađen je spremnik topline. Taj «upravljač toplinom» sprema višak topline i po potrebi je vraća u toplinsku mrežu bez da se ponovno pali kotao. S ugradnjom Frolingova akumulatora topline ćete uštedjeti na gorivu, povećati udobnost kod rada i pridonijeti ćete očuvanju okoliša.

Višestruka primjena

Frolingovi akumulatori topline su primjereni za ugradnju u kombinaciji s kotlovima na cjepanice, sječku i prelete kao i s drugim izvorima ener­gije kao što su uljni ili plinski kotlovi. Akumulator topline sa solarnom spiralom i higijenski akumulator topline sa protočnim bojlerom i solarnom spiralom H3 omogućavaju ukljućenje solarnih kolektora. Frolingova inteligentna regulacija Lambdatronic sunčevoj energiji daje prednost.

Potpuno automatska regulacija

S novom regulacijom kotla S 3200 Fröling je na putu u budućnost. Jedinica za upravljanje izrađena je s uvidom u parametre.Jednostavno upravljanje omogućeno je pomoč logički izvedenog menija. Važne funkcije za grijanje i sanitarnu vodu, pa možete jednostavno izabrati preko funkcijskih tipki.

Inteligentno upravljanje energijom!

 

 

Katalog proizvoda

Iz najbolje kuće

Skoro 50 godina poduzeće Froling bavi se isključivo s učinkovitim iskorištavanjem energije iz drva. Ime Froling tako danas predstavlja modernu ogrjevnu tehniku na drvnu biomasu iz Austrije. Naši kotlovi na kruto gorivo, sječku i pelete uspješno djeluju po cijelom svijetu, svi proizvodi su izrađeni u našim tvornicama u Austriji i Njemačkoj. Najsuvremeniji strojni park osigurava kvalitetu, također najmanjih detalja,a gusta servisna mreža osigurava brzu i sigurnu opskrbu.

Prodaja i servis.

De Lisjak d.o.o.

Ul.Matije Gupca 37,

10310 Ivanić Grad
Hrvatska

gsm:099 2812 969,
tel:01/2830 358,
fax:01/2830 359,